tiistai 28. heinäkuuta 2015

Kivet


Minä tykkään kivistä. Keräilen niitä reissuilta. Vessan peilihyllyllä on kiviä Norjasta, makkarin pöydällä on tuliaisina Turkista pieniä valkoisia kiviä. Minulla on pihassa pieni nurkkaus jossa on kivipihan alku. Olen kantanut kiviä myös talon ympärille. Parhaita on peltojen reunoilla vuosikausia kauniisti sinistyneet ja jäkälöityneet kivet. Meidän tontilta ei kiviä löydy joten kaikki pitää tuoda peräkärryllä jostain kauempaa. 

Pari päivää sitten muistin että ostin talvella maaleja joilla voi maalata monenlaisia pintoja; lasia, puuta, kiveä. Ostin ne kesäksi lapsia varten, ajatuksena oli maalata mökillä kiviä eri värisiksi. On ollut niin kylmä kesä että mökkireissut on jääneet vähäisiksi ja maalit käytämättä. No, voihan niitä maaleja käyttää itsekin. Kokeilin eri värisiä maaleja eri sävyisiin kivin. Maalasin vaaleanvihreän kiven ja koristelin sen vaaleanpunaisilla pilkuilla. Tein perinteisen kivileppäkertun. Täytyy kerätä isoja, sileäpintaisia kiviä lisää seuraavia projekteja varten. Mitähän näillä kivillä sitten voisi tehdä? Koristeeksi kukkapenkin reunalle, paperipainoksi, ovistoppariksi?

Tekstien ystävänä keksin kokeilla kirjoittamista kiven pintaan. Sehän olikin mukavaa. Jopa niin mukavaa että mietin oliskohan tekstikivillä kysyntää kesäisellä torilla? Jos lähtisi kiviä myymään :D No, voisi näitä ainakin antaa ystäville lahjaksi... Mitäs kaikkea kiviin voisikaan kirjoittaa? Mietelauseita, hauskoja juttuja, kauniita kuvioita, tervetulotoivotuksen:
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti